Dag Sørås (1978) er stand-up komiker fra Narvik. Han vant prisen for beste nykommer under Komiprisen 2007, Stå opp-prisen i 2012 og ble kåret til årets stand-up komiker under Komiprisen 2016 for «Ekkokammer».  Sørås har en mastergrad i engelsk fra NTNU.

Sørås debuterte som komiker i Trondheim i 2002, er bosatt i Oslo og medeier i selskapet iStage Entertainment. Han satte opp sin egen helaftens forestilling under Fringe-festivalen i Edinburgh i 2010. I 2015 sto han på legendariske Hammersmith Apollo i London med komikeren Doug Stanhope. Sørås har hatt egne show i Storbritannia og har turnert i Skandinavia, Finland, Island, Sveits og Latvia.

Sørås satte opp sitt første solo stand-up show , «D-Dag Live!» i 2012, og fulgte opp med «Kognitiv Dissonans» i 2014. Fra høsten 2014 ledet han radioprogrammet «Sannhetsministeriet» på NRK P2 i tre sesonger. Han gjør nå podkasten «Dialogisk» sammen med Gunnar Tjomlid. Sørås er for tiden på turné med sitt nye show «Emokrati».