Gunn Hild Lem (1975) er redaksjonssjef i Store norske leksikon, forfatter og en engasjert samfunnsdebattant med stor tro på at den offentlige samtalen kan gjøre mennesker klokere. Hun har skrevet en rekke kronikker og artikler, i tillegg til å delta i debatter blant annet i NRK. Lem tar utgangspunkt i drømmen om et samfunn der humor, kunnskap og frihet er viktigere enn hudfarge, religion og tradisjon.

Gunn Hild Lem er cand. mag. fra Universitetet i Oslo med fagene litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi og har en master i ledelse fra BI. I Store norske leksikon har hun blant annet redaktøransvar for filosofi og psykologi.

Gunn Hild Lem har skrevet boken Sorg og sommerfugler (2010) om sorgen og livet etter at hennes mann, Steinar Lem, døde av kreft. Hun har siden gitt ut flere bøker: Måneskinnslandet (2011), Religionskritikk(2014) og Alvorlig Lykkelig – veier til et lysere sinn.

Inga Bostad skal ha en samtale med Gunn Hild Lem om boka «Alvorlig lykkelig».

Les mer om Gunn Hild Lem her: http://gunnhildlem.no/