Kristin Bolstad er komponist, vokalist og improvisasjonsutøver innenfor samtidsmusikk, kunstmusikk og elektronisk musikk. Hun har komponert musikk for ensemble som Alpaca Ensemble, Telemark Kammerorkester, danske Scenatet og canadiske Quatuor Bozzini, og musikken hennes har blitt fremført i Norge, Europa, Canada og USA. Bolstad lager også musikk til egne prosjekter, blant andre en rekke romspesifikke stykker for rom som Emanuel Vigelands mausoleum i Oslo, Neptun Sildeoljefabrikk på Melbu og James Turrells lysinstallasjon i Ekebergen i Oslo. Musikken hennes består ofte av langsomme melodiøse klangflater, såvel som humoristiske og teatralske innslag. Bolstad har master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, komposisjon og live-elektronikk fra Norges musikkhøgskole og Bachelor i musikk fra Høgskulen i Volda.