Kristina Quintano (1975) er journalist, oversetter, og forlegger. Hun er utdannet litteraturviter og lærer med norsk og religionshistorie som fag. Kristina driver i dag Quintano Forlag og jobber som oversetter.

Quintano er aktivt medlem av Norsk PEN, NFFO og Norsk Journalistlag og sitter i frilansutvalget til NFFO, i komiteen til Sakprosafestivalen og i styret til Salam LADC (Libanesisk bistandsorganisasjon). Hun driver Facebookbloggen «Budbringeren fra Helvete» som leverer daglige oppdateringer fra flyktningkrisen rundt Middelhavet og skriver på boken med samme tittel.

Kristina Quintano har dokumentert fra flyktningkrisen i Middelhavet i over ti år, og det er femten år siden den første båten med livredde flyktninger fra Libya havnet rett på stranden i hennes egen lille fiskelandsby på Malta.

Som halvt norsk og halvt maltesisk har Kristina vært tett på historiene fra Middelhavet og samlet fortellinger fra hundrevis av mennesker på flukt. De siste årene har Quintano reist til blant annet Libanon, Tyrkia, Hellas, Italia, Malta, Egypt, Danmark, Sverige, Makedonia, Frankrike, Ungarn og Marokko. Hun har selv gått, og dokumentert, deler av fluktruten, sammen med familier på flukt og bistått på øyene Malta, Lesvos, Samos, Kos, Kios, Lampedusa og Sicilia i lange perioder av gangen. Hele veien har hun samlet, intervjuet og dokumentert historiene ingen vil høre om.

For dette arbeidet ble hun høsten 2017 tildelt Norsk PEN i samarbeid med Dronning Sonjas Print Awards stipend for skriveopphold for å skrive boken: Budbringeren fra helvete. I 2018 mottok hun også prosjektstipend fra det faglitterære råd i Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening for å fullføre boken.