I dag regner man med at 68 millioner mennesker av ulike grunner er på flukt, og det hender at de omtales som lykkejegere.
Er det i det hele tatt mulig å snakke om noen form for lykke for dem har fått livene sine snudd opp ned av hendelser de selv ikke har hatt noen kontroll over, når tilværelsen rykkes opp med roten og katastrofen er et faktum?
Bistandsarbeider Kristina Quintano hevder at lykkefølelsen oppstår når det skjer noe som egentlig burde være selvfølgelig, men som i en ekstrem situasjon oppleves som lykke. Som når alle ombord i en synkende gummibåt har overlevd, når en mor og et barn som har mistet hverandre på veien blir gjenforent, når man kan gi et par sko til et menneske med kalde, såre føtter.
Dagens frokostgjester kommer med sine tanker og erfaringer for sammen å reflektere over dette spørsmålet. Gjestene er Kristina Quintano, journalist, oversetter, og forlegger, Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp og William Nygaard, tidligere forlegger i Aschehoug forlag. Skuespiller Bendik Østbye Johannessen leser, og fiolinist og sanger Pernilla Kannapinn tar  oss med på sin helt spesielle musikalske drømmereise.  Velkommen til en samtale om krise, flukt og lykke.