Annika Westgård er en hardingfelespiller og folkesanger fra Kragerø (Telemark).

Det er særlig Telemarks- tradisjonen hun har fordypet seg i, men hun spiller også slåtter fra andre steder av landet og hun har en stor forkjærlighet for svensk folkemusikk. Hun har derfor et stort repertoar bestående av svenske folketoner og viser. Annika komponerer også egne slåtter.

Annika har en lang musikkutdanning bak seg. Først gikk hun på musikklinja i Valle og i Skien. Deretter ble det et år på Fana Folkehøgskole der hun gikk musikklinje med fordypning i norsk og internasjonal folkemusikk. Etter dette bar det av sted til Høgskolen i Hedmark der hun først tok en bachelor i musikk, for så å ta en master i musikkpedagogikk. Til slutt ble det et år med PPU- praktisk pedagogisk utdanning med musikk, og hun endte opp som lektor i musikk.

Gjennom sine studier har Annika anskaffet seg en svært allsidig musikkbakgrunn. Ved siden av å spille hardingfele og synge på et utøvende nivå, er hun også musikkpedagog. Hun har masse erfaring som barnekordirigent, og har ledet mange babysang-og musikkgrupper i barnehager.

For tiden jobber Annika i Kragerø kulturskole (hvor hun underviser i vokal/sang, fele og hardingfele + musikkgrupper i barnehager), og som musikklærer ved Kragerøskjærgården montessoriskole. Utover dette jobber hun som frilanser og tar på seg ulike spilleoppdrag i nærmiljøet og omegn, både som solospiller/sanger, men også sammen med andre musikere.

Tidligere hardingfelelærere:
Annbjørg Lien, Leif Neset, Johannes Sundsvallen, Herbjørn Liahagen, Monika Antun, Hilde Kirkebøen, Åshild Nyhus & Steinar Rygg

Utdanning:
2009-2010: PPU- praktisk pedagogisk utdanning med musikk.
2006-2010: Master i kultur og språkfagenes didaktikk med fordypning i musikk, Høgskolen i Hedmark.
2003-2006: Bachelor med fordypning i musikk, Høgskolen i Hedmark.
2002-2003: Fana Folkehøgskole, folkemusikklinje med vekt på norsk og internasjonal folkemusikk.
2001-2002: Skien videregående skole, musikklinje.
1999-2001: Valle videregående skole, musikklinje med vekt på folkemusikk.

 

De siste årene har Annika Westgård og Petter Dahlgren innledet med sang og musikk på festivalens siste arrangement som i år er mandag 29.5. (2. pinsedag) i Løkka kl 11:00.