Cand real Arne-Fred Solbekk (1955) har hovedfag i fysikk fra UiO, 1981. Han avtjente verneplikten som forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) i Horten og ble senere fast ansatt som forsker ved FFI på Kjeller hvor han også begynte på en doktorgrad i informatikk. Hjemlengselen ble imidlertid for stor, så da han fikk tilbud om en god stilling som lektor i realfag ved Kragerø videregående skole flyttet han hjem igjen og har senere (fra 1989) undervist i realfag der. Siden 2009 har han jobbet som frivillig i filosofifestivalen, de fleste årene som leder av programkomiteen.
På årets festival vil han være moderator for samtalen «Tid og evighet» mellom filosofene Inga Bostad og Ingmar Meland, kvantekjemiker Hans Herlof Grelland og psykolog Sondre Risholm Liverød lørdag kl 12, og lede samtalen mellom filosof Arne Johan Vetlesen, seniorrådgiver i WWF, Marian Rui Slettebakken og stortingsrepresentant Espen Barth Eide (AP) søndag formiddag kl 11.