Marian Rui Slettebakken (1974) er seniorrådgiver i WWF Verdens naturfond hvor hun jobber med presse og politisk kommunikasjon. Marian er fra Kragerø og hentet sin første medieerfaring som journalist i Vestmar, KV og Varden. Siden har hun jobbet med kommunikasjonsfaget i over 20 år. Hun har hatt lederstillinger i virksomheter som Posten, Evry og Bluegarden, og drevet eget firma som kommunikasjonsrådgiver. Marian er utdannet Cand Mag med fordypning i medievitenskap. Hun er også pedagog og har undervist på videregående skole i fagene Historie, Markedsføring & ledelse og Entreprenørskap & bedriftsutvikling. I perioden 2008-2011 var styremedlem i tenketanken Liberalt Laboratorium.

Slettebakken er en av de tre inviterte gjestene til «Søndagsfrokosten» som skal dreie seg om fremtiden. Rekker vi å unngå katastrofen som ser ut til å komme i form av overbefolkning og klimakrise? De andre gjestene er Arne Johan Vetlesen og Espen Barth Eide. Samtaleleder: Arne-Fred Solbekk