Kristine Rui Slettebakken (1977) er forfatter, skuespiller og pedagog. Ved siden av skuespillerutdanning fra Bergen Teaterskole og NISS i Oslo, har hun en Bachelor i kultur – og samfunnsvitenskap (UIB), og en rekke masteremner i Nordisk litteratur (UIO). Hun har også Praktisk pedagogisk utdanning i Teater fra Kunsthøgskolen, samt et toårig deltidsstudium fra Forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt. Kristine har stort sett vært frilanser, med et opphold på fire år som lærer ved dramalinjen på Jessheim videregående skole. I de siste årene har hun hovedsakelig arbeidet med å lese inn lydbøker ved siden av å skrive og formidle egne bøker. Hun debuterte som forfatter med mellomtrinnsromanen Jo har skjedd i august 2020. I mai 2021 kom den frittstående oppfølgeren Sommer med Jo. For denne ble hun nominert til Brageprisen og Arks barnebokpris.

Kristine kommer til Filosofifestivalen for å snakke om frihet i lys av skriving, bøkene sine og hovedpersonen Frida (aka Frida Freedom).