Abid Raja (født 5. november 1975 i Oslo) er politiker (V) og advokat. Høsten 2013 ble han valgt inn på Stortinget for Akershus Venstre.   Han var kultur- og likestillingsminister i Erna Solbergs regjering fra 24. januar 2020 til 14. oktober 2021.

Rajas foreldre kom til Norge tidlig i 1970-årene. De innvandret fra Pakistan, og Abid Raja vokste opp i Iladalen i Oslo. Hans pakistanske familiebakgrunn har siden ungdomsårene vært en viktig drivkraft for hans engasjement på områder som integrering og innvandrernes kår i Norge. I april 2008 ga Abid Raja ut sin selvbiografi, med tittelen Talsmann, der han tok opp kulturelle og religiøse temaer som religiøs fundamentalisme, rasisme, arrangerte ekteskap, undertrykking av kvinner, barneoppdragelse, norskopplæring og utfordringene som knytter seg til å være muslim i Vesten.
Boken har mottatt gode kritikker. I 2010 ga han ut boka Dialog, som ble omtalt som «en bragd» av Dagsavisen, og fikk terningkast 5 i VG.
Raja fikk Fritt ords pris i 2010 og Bokhandlerprisen i 2021 for boken «Min skyld – En historie om frigjøring». Professor i filosofi, Inga Bostad hadde planlagt en samtale med Abid Raja bla om frihet og frigjøring, men hun har nå fått korona. Hun har derfor overlatt sine notater til biblioteksjef Elin Anita Olsrud som på kort varsel stepper inn slik at samtalen kan gå som planlagt.