Felix, Roland og Gjelsvik vil samtale om den rolle kunstig intelligens bør ha, med utgangspunkt i tre sentrale begreper i filosofien: Episteme, Techne og Phronesis – her forstått som a) kunnskap om saksforhold i verden, b) kunnskap om hvordan utføre handlinger og oppgaver, og c) praktisk visdom (eller dømmekraft), kunnskap om hva vi bør gjøre. Den siste er på mange måter den viktigste av disse tre, og også den som kan bli mest skadelidende når kunstig intelligens får voksende betydning i våre liv.

Samtalen vil særlig fokusere på hvordan dette spiller seg ut for menneskelig kreativitet og for vår evne til å inngå i nære relasjoner.

Fredag 30. mai Kl 14:00 Praktisk intelligens i konteksten av KI, Løkka. Samtale mellom førsteamanuensis i filosofi, INN, Cathrine V. Felix, førsteamanuensis i filosofi, NTNU, Ingmar Meland, førsteamanuensis i filosofi, NTNU, Monica Roland og professor i filosofi, UiO, Olav Gjelsvik (samtaleleder)

Olav Gjelsvik har doktorgrad fra Oxford (1986) og har vært ansatt ved UiO siden da, fra 1994 som professor. Han er nettopp blitt emeritus. Han har hatt mange roller ved UiO, og har ledet et senter for fremragende forskning (CSMN). Han har publisert i mange ulike forskningsområder innad i filosofi.